• PALACK VÁLOGATÁS BOROK

  • 0,75 – Palack – Balatonszőlősi Olaszrizling

    • pohár (1,5dl) 900 Ft
    • palack 4500 Ft
    • elviteles 1690 Ft

    száraz – Balatonfüred-Csopak – 2021

    Egyik tulajdonostársunk saját kevesebb mint fél hektárnyi balatonszőlősi területéről a Palack és 0,75 Bistro kollégái szüretelték és dolgozták fel ezt az Olaszrizlinget. Hollósy Zsombor tagyoni borászunk gondozásában pedig egy könnyed nyári reduktív, friss bor készült. Összesen körülbelül 300 palack saját címkével csak a két helyünkön kapható.

  • 0,75-Palack – Rosé

    • pohár (1,5dl) 800 Ft
    • palack 4000 Ft
    • elviteles 1690 Ft

    száraz – Eger – 2021

    A Palack Borbár és a 0,75 Bistro válogatás roséja saját címkével Egerből a Soltész család jóvoltából. Könnyű epres, légies. Fröccsben vagy tisztán jég hidegen!

  • 0,75-Palack – Sauvignon Blanc

    • pohár (1,5dl) 900 Ft
    • palack 4500 Ft
    • elviteles 1790 Ft

    száraz – Eger – 2021

    A Soltész pincészet jóvoltából a Palack és 0,75 számára készített klasszikus Sauvignon Blanc brutál jó ár-érték arányban. A mindennapok zöldes, citrusos, egreses feszes savú jó ivású bora.

  • Nádas Szilárd – Chardonnay Barrique

    • pohár (1,5dl) 1500 Ft
    • palack 7500 Ft
    • elviteles 2790 Ft

    száraz – Etyek-Buda – 2020

    Ez a Chardonnay Barrique három különböző sokadik töltésű barrique hordóban 6 hónapig érlelt tétel házasságából született. Szilárd saját címkével is kihozta az évjárat azonos nevű borát. Amitől exkluzívvá válik a bor, az a tény, hogy Gábor és Dávid végigkövette a hordókban lévő tételek fejlődését és a saját címkés bor házasítási arányát ők maguk határozták meg. Ezáltal a két hely válogatás bora afféle kétpetéjű ikertestvére Szilárd saját címkével forgalomba kerülő borának. Ez a tétel kicsit populárisabb, érezhetőbb a fehér húsú csonthéjasok túlsúlya a fa vajas, krémes ízhatása mellett.

  • Nádas Szilárd – Pinot Noir

    • pohár (1,5dl) 1500 Ft
    • palack 7500 Ft
    • elviteles 3490 Ft

    száraz – Etyek-Buda – 2018/2019

    Nádas Szilárd ennél a tételnél is kiélte kísérletező kedvét. Különböző fahordókban érlelte a nehéz év termését. A végső házasítást külön a Palack és 0,75 Bistro számára válogatta össze Szilárd, Gáborral és Dáviddal karöltve. Eredményként egy fiatalos, piros bogyós gyümölcsös, halványan bőrös Pinot Noir-t köszönthetünk. Mindössze egy kishordónyi, azaz 300 palack készült ebből a tételből, amelyet csak a két helyen kóstolhattok.

  • Pastor – Kékfrankos-Kadarka

    • pohár (1,5dl) 1200 Ft
    • palack 6000 Ft
    • elviteles 2490 Ft

    száraz – Szekszárd – 2018

    Juhász Tibi világjárt borász, rengeteg élménnyel és tudással, melyet saját általa francia példára „Garage Winery”-ként emlegetett családi pincészetében kamatoztat. Pincéje legfőbb ismérve a patika tisztaság. Érlelésre csak barrique hordót használ, azokból is újat maximum harmad töltésűt. Fajták tekintetében a helyi fontos szőlők mint a Kékfrankos és a Kadarka mellett nagy potenciált lát a francia fajtákban is mint a Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot. Borai feszesek a fahordó nem tolakodó de jelentős édes fűszeres jegyeivel.

    Kékfrankos és Kadarka házasításábnól készült csak a Palackban és 0,75-ben kapható könnyed, gyümölcsös mégis Juhász Tibisen határozott gyümölcsös bisztróbor.

  • Sebestyén – Bikavér (Egytőről Posthumus)

    • pohár (1,5dl) 1600 Ft
    • palack 8000 Ft
    • elviteles 2990 Ft

    száraz – Szekszárd – 2017

    Négy dűlő, az Iván-völgy, Görögszó, a Decsi-hegy és a Szentgál kékfrankos, merlot, cabernet házasítása kadarka és sagrantino fűszerekkel frissítve, gazdagítva, spontán erjesztve, csak használt hordókban érlelve, 20 hónapon át.

  • Váli – Olaszrizling válogatás

    • pohár (1,5dl) 1600 Ft
    • palack 8000 Ft
    • elviteles 2790 Ft

    száraz – Badacsony – 2020

    Váli Péter kiváló megtestesítője két helyünk filozófiájának. Kis pince, lelkiismeretes borász Badacsonyörsön borászkodik. A bor egy része 500 literes fahordóban érlelődött 6 hónapig, másik része pedig két különböző tartályban érlelődött. Könnyed, jóivású mégis tartalmas és a borvidék minerális jegyeit is szépen hozza. Jó ár-érték arányú fajtajegyes olaszrizling.

  • KÖNNYED FEHÉREK

  • Hollósy – Bodzilla

    • pohár (1,5dl) 1000 Ft
    • palack 5000 Ft
    • elviteles 1790 Ft

    száraz – Balatonfüred-Csopak – 2021

    Reduktív, Rizlingszilváni fajtabor. Emiatt igazi ritkaság, hiszen jellemzően házasításban találkozhatunk a fajtával. Üde, virágos, gyümölcsös, nevére utalóan bodzás illatvilág. Könnyen csúszik és hamar megszerethető, egy igazi frissítő bor.

  • Kovács és lánya - Viognier 2017 - Palack Borbár, bor, tapas, Szent Gellért tér

    Kovács és lánya – Viognier

    • pohár (1,5dl) 1150 Ft
    • palack 5750 Ft
    • elviteles 2190 Ft

    száraz – Mátra – 2021/2022

    Kovács László és lánya a mátrai borvidéken borászkodik, Gyöngyöstarján. A szelíd dombok lábánál elterülő több mint 100 hektáros szőlőbirtokon gazdálkodnak, ősi borászati tradíciókat tisztelő szakmai múlttal és fiatalos, friss lendülettel. A Viogniert alighanem Gál Tibor egri borász ajánlotta mindenkinek aki csak ma foglalkozik vele. Nem volt másként Kovács Lászlóval sem, aki jó barátja volt a kiváló egri borásznak. A fajta a Rhone-völgyéből származik. Karakteres, egyedi illatvilággal rendelkezik, melyben mezei virágok és fehér húsú gyümölcsök bontakoznak ki. Ízében élénk savak és jó ihatóság jellemzi.

  • Palo – Olaszrizling

    • pohár (1,5dl) 1000 Ft
    • palack 5000 Ft
    • elviteles 1990 Ft

    száraz – Balatonfüred-Csopak – 2021

    Apáról fiúra szálló családi pincészet Paloznakon. Jelenleg idősebb és ifjabb Csiszár Péter közösen készítik a borokat nagyjából 10 hektáron. Fő fajtájuk az olaszrizling, melyet több mint 5 ha-on termesztenek. A család hiszi, hogy a fajta jól csak ”Csopak és környékén” érzi magát. Az itteni talaj és klimatikus tényezők hatására adja azt a tüzes, karakteres ”rezeda” illatú, keserűmandulára emlékeztető ízű bort, amely az igazi borfogyasztók kedvenc itala. Ez a tételük egyszerre üdítő, friss, gyümölcsös míg némi krémességet is mutat, ezáltal hosszabb utóízt is eredményez.

  • Palo – Zenit

    • pohár (1,5dl) 1000 Ft
    • palack 5000 Ft
    • elviteles 1990 Ft

    száraz – Balatonfüred-Csopak – 2021

    Apáról fiúra szálló családi pincészet Paloznakon. Jelenleg idősebb és ifjabb Csiszár Péter közösen készítik a borokat nagyjából 10 hektáron. A "z" betűs fajták egyike, mely bouvier és ezerjó keresztezéséből jött létre. Friss citrusos, jó savú, zöldes bor. Ideális önmagában saláták és könnyed beszélgetések mellé és fröccsben is megállja a helyét

  • Recas – Regno Sauvignon blanc

    • pohár (1,5dl) 1400 Ft
    • palack 7000 Ft
    • elviteles 2790 Ft

    száraz – Erdély – 2021

    Szalmasárga színű bor, világoszöld széllel, gyönyörű tisztasággal. Trópusi gyümölcsös ízek, banán és pomelo keverednek a Kárpát medencében honos őszibarackkal és egy kis mézzel. Nagyon szép savak, jól integrált alkohol. Elegáns bor.

  • Royal Tokaji - Sárgamuskotály 2016 - Palack Borbár, bor, tapas, Szent Gellért tér

    Royal Tokaji – Sárgamuskotály

    • pohár (1,5dl) 1100 Ft
    • palack 5500 Ft
    • elviteles 1990 Ft

    száraz – Tokaj-Hegyalja – 2019

    A francia tulajdonban lévő Royal Tokaji pincészet 1989-ben alakult. Ma az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb borászat a Tokaji borvidéken. Már a kezdetektől célul tűzte ki a dűlőszelektált borok készítését, melyek olyan első osztályú területekről származnak, mint a Mézes Mály, Nyulászó, Szt Tamás és a Betsek dűlők. Sokáig a nagy hírű Áts Károly felelt a borok elkészítéséért, helyét most Balassa István vette át. Komoly dűlős szárazborai, de főleg desszertborai több világversenyen is előkelő helyen szerepelt már. Sárgamuskotályuk teljesen száraz, minden előítéletet megdönt azokban akik szerint a Sárgamuskotály alapvetően édes. Hozza a behízelgő virágos mézes jegyeit a fajtának, de nincs maradékcukor, mégis nagyon szerethető.

  • Szivek – Cserszegi Fűszeres

    • pohár (1,5dl) 900 Ft
    • palack 4500 Ft
    • elviteles 1990 Ft

    száraz – Neszmély – 2021

    Szivek Péter két testvérével családi organikus borászatot visz a neszmélyi borvidéken található Kesztölcön. Borászatukban a fiatalos dinamizmust egyesítik a hagyományos értékekkel. Több generáció óta foglalkoznak borászkodással, mai napig kikérik apukájuk véleményét szakmai kérdésekben. A festői táj erőssége a borok szempontjából a teraszos kialakítású szőlőterületekben rejlik, mivel Péter a hegy lábánál egészen más stílusú bort adó szőlőket szüretel, mint a hegy tetejéről ahol a termőtalaj minimális.

    A Cserszegiből minden évben friss, illatos bor készül, amiben azért diszkréten megjelennek a Kesztölci hegyek ásványos jegyei. Leginkább mégis lendületes savai miatt tettük le mellette a voksunkat. Teljesen reduktív, könnyed parfümös és kicsit fűszeres bor. A szőlőfajtát 1960-ban Bakonyi Károly nemesítette Irsai Olivér és Fűszeres Tramini keresztezésével. A cél egy hidegtűrő, bőtermő szőlőfajta létrehozása volt. A kezdeti sikertelenség után a 80-as évek végén vált népszerűvé és a Hilltop tette ismertté külföldön is, igaz fantázianév alatt (Woodcutter) mivel azt az angolok nem tudták kiejteni.

  • Yealands – Peter Yealands Sauvignon Blanc

    • pohár (1,5dl) 2200 Ft
    • palack 11000 Ft
    • elviteles 5990 Ft

    száraz – Új-Zéland – 2021

    Minden tud, amiért egy Új-Zélandi Sauvignon blanc-t szeretünk. Trópusi gyümölcsök hihetetlen gazdagsága és elképesztően izgalmas, de nem terhes savak. Az óceán parti ültetvényeken terem a szőlő ezért minden bornak van némi nagyon érdekes sóssága. A pincészet egyik Sauvignon Blanc-ja a világ legjobbja lett a Decanter borversenyén. Vegán módon készítik.

  • Yealands – L5 Sauvignon Blanc

    • pohár (1,5dl) 2800 Ft
    • palack 14000 Ft
    • elviteles 6990 Ft

    száraz – Új-Zéland – 2021

    Ami nálunk dűlő és azon belül parcella az Új-Zélandon blokk. Az L5 dűlőrész, melynél fontos szerepet játszik a fenntartható gazdálkodás a környezettudatos szemlélet, a Seaview Vineyard szélén terül el, mindössze 900 méterre a tengertől. Illatában nagyon gazdag, nyilván white fülüeknek illetve orrúaknak és nyelvűeknek. Egyeseknél kakukkfüves, másoknál egyértelműen feketeribizlis jegyeket mutató komplex fehérbor, melynél a korty gazdag mégis friss és lendületes.

  • IZGALMAS KÖZEPES TESTŰ FEHÉREK

  • Baár – Chardonnay

    • pohár (1,5dl) 1250 Ft
    • palack 6250 Ft
    • elviteles 1890 Ft

    száraz – Etyek-Buda – 2021

    Jámbor Máté etyeki borász kis családi pincét vezet. A Baár Griff Chardonnay gyakorlatilag az első általuk kreált tétel, az első olyan csendes bor, amit borászként forgalomba hoztak. A Griff jelképezi azt a gazdagságot, ami oly sok szempontból jellemző a borra. Az Etyeki Tóra dűlőből származó Chardonnay szőlő 22,5 mustfokon szüretelve, mustjavítás nélkül is 14,5 alkoholfokra lett-, kizárólag tartályban, zártan kierjesztve. A magas alkoholtartalom ellenére nem szúrós ízében és illatában, selymes, kiválóan fajtajelleges bor.

     A szőlőt nagyon kíméletesen kezelték, alacsony nyomáson préselve, a bor vegán, bentonittal derítve. Alacsony kéntartalmú, 2 alkalommal kapott ként, kierjesztés- és palackozás előtt.

     Illatában a fajtára jellemzően parfümös, gyümölcsös. Primőr ízeit a zöldalma és a körte dominálja, lecsengése gyors, őszibarack dominanciával, enyhe fűszerrel.

  • Gizella – Furmint-Hárslevelű

    • pohár (1,5dl) 1500 Ft
    • palack 7500 Ft
    • elviteles 3990 Ft

    száraz – Tokaj-hegyalja – 2019

    Az Egytőről projekt második fehérbora után Szilágyi Laci immár saját címkéjével megismételte a 2018-as házasítást, mely követve az alap elgondolást Kárpát-medencei fajtából készült. Szilágyi László Tokajban öt dűlőben készít borokat kb. 6 hektárról. Könnyen érthető, fajtajegyes, bisztro bor. Illatában a furmintra jellegzetes citrusos, birses jegyek és a hárslevelű virágos játékossága mellett a talaj ásványossága is megmutatkozik. Ízében lendületes, élénk savak, lágy mineralitás fehérhúsú gyümölcsök és kellő olajosság. Olaszrizling elődjénél tartalmasabb, rétegzettebb bor.

  • Haraszthy – Chardonnay válogatás

    • pohár (1,5dl) 1800 Ft
    • palack 9000 Ft
    • elviteles 3790 Ft

    száraz – Etyek-Buda – 2018

    Intenzív illatú, elsősorban vaníliás és kókuszos jegyekkel csábító bor. Krémes, vajas jegyek uralják a kortyot. Diszkrét savszerkezet és aszalt gyümölcsös aromák teszik élvezetessé fogyasztását. Utóíze hosszan megmarad szánkban. A fahordós érlelésnek köszönhetően hosszan eltartható bor.

  • Böjt – Egri Csillag Superior

    • pohár (1,5dl) 1350 Ft
    • palack 6750 Ft
    • elviteles 2790 Ft

    száraz – Eger – 2021

    Böjt Gergely kis családi pincéje 1993-ban indult 3 hektárral, ami azóta 18 hektárra duzzadt. Ostoros a központjuk és szőlőik a Kutyahegyi dűlőben találhatók. Két jellegzetes egri stílusú boruk az egri csillag és a bikavér. 2010 óta létező egri fehér házasítás, a bikavér fehér testvére. Illatos és neutrális fajták harmóniában, egymást nem elnyomva jelennek meg Gergőék nyolcadik évjáratú Egri Csillagjában. Tartályos erjesztés és rövid pihentetés után a superior szabályzásnak megfelelően a palackozást követő három hónapig érlelve. A recept: rizling, sauvignon blanc, leányka és muskotály, kis maradékcukor és dinamikus savak.

  • Maison aux Pois – Furmint-Sauvignon Blanc

    • pohár (1,5dl) 1300 Ft
    • palack 6500 Ft
    • elviteles 3990 Ft

    száraz – Tokaj-hegyalja – 2020

    A Maison aux Pois (ejtsd: mézon o poá) borok az eleganciáról szólnak, többek között ezért is kapott a lelkes fiatalok által alapított hegyaljai borászat birtoka francia nevet. A céljuk kifinomult, letisztult, burgundi stílusban bemutatni a termőhelyeiket. Az eleganciát, finomságot keressik olyan szőlőfajtákban, amelyek alkalmasak a termőhely bemutatására. Ezekkel szépen dolgozik együtt a használt francia és zempléni tölgy.

    Édes, gyümölcsös illat szépen keretezve Tokaj vulkáni talajának ásványosságával. Nagyon kedves, nagyon friss illattal indul: érett alma, kis barack és grapefruit. A szájban kedves édes ízérzet és citrusos, ropogós savak egyensúlyoznak. A korty minden szakaszában más-más gyümölcs: egressel indul, utána finom lapos barack, érett piros alma, a lecsengésben lime. Jól azonosítható ásványos sósság a vibráló, hosszú savak mellett. Barátságos, jó kortyú, „ivós” bor.

  • Kreinbacher - Juhfark 2016 - Palack Borbár, bor, tapas, Szent Gellért tér

    Kreinbacher – Juhfark

    • pohár (1,5dl) 1500 Ft
    • palack 7500 Ft
    • elviteles 3190 Ft

    száraz – Somló – 2021

    Kreinbacher József 2002-ben alapította a pincét, mára 40 hektáron termelnek Magyarország legkisebb borvidékén és további 20 hektárról dolgoznak fel. Komoly pincerendszert építettek ki az Európai Uniós támogatásnak is hála, így a klasszikus ásványos fahordós tételek mellett a reduktív könnyedebb arcát is meg tudják mutatni Somlónak, sőt újonnan a pezsgőkészítésben is jeleskednek.

    A must közel 90 százalékát acéltartályban, a fennmaradó részt 500 literes hordókban erjesztették és nyolc hónapon át érlelték. Színe közepesen mély arany. Somló emblematikus fajtára jellemző érett körte vezeti fel a háttérben meghúzódó fehér húsú gyümölcsöket. Az évjárat aromavilágát bazaltos ásványosság egészíti ki, utóíze kifejezetten hosszú.

  • Ruppert – A Nyúl

    • pohár (1,5dl) 1200 Ft
    • palack 6000 Ft
    • elviteles 2490 Ft

    száraz – Villány – 2021

    Azért készült el csak mostanra, mert ezzel a borral is a teltséget hangsúlyozzuk. Tartalmas, hosszantartó.” – Ruppert Ákos

    Olaszrizling, sauvignon blanc és chardonnay házasítása, a meleg dűlők ellenére élénk savérzettel, gazdag ízzel, nagyon jó arányokkal. A savra szüretelt szőlő, bogyózás és gyors préselés után hűtött tartályban erjedt szárazra, majd a három összetevő házasítva érett finomseprőn a palackozásig. Az illatot virágok, a kortyot finom savak és érett gyümölcs vezeti.

  • Vabrik – Zöldveltelini

    • pohár (1,5dl) 1200 Ft
    • palack 6000 Ft
    • elviteles 2290 Ft

    száraz – Etyek-Buda – 2020

    Budapesttől alig 40 kilométerre az M7-es mentén, a Váli-völgyben található Kajászó község, melynek szívében található a Vabrik Birtok. A legenda szerint Dreher Antal kártyán nyerte el előző tulajdonosától azt a kajászói birtokot, amely ma a Vabrik Pincészet otthona. A parkerdő közepén található épületet az 1700-as évek elején építették, mely eredetileg a váli-ürményi kastély intézőjének volt a szálláshelye. A borászatot Vabrik Ferenc ügyvezet alapította 2011-ben. Már az első évjárat borai nagy sikert arattak. A Vabrik-borok a pince szomszédságában található 31 hektárnyi, saját ültetésű szőlőjéből készülnek. Az ültetvényben megtalálható a Sauvignon blanc, a Rajnai rizling, a Szürkebarát, a Zöld veltelini, a Chardonnay és a Kékfrankos fajta is.

    Halvány arany színű, rózsaarany árnyalatú, közepes illatintenzitású bor.Illatában alma, citrom, zöldfűszerek és vanília jelenik meg a palack kinyitása után, majd fokozatosan tárul elénk a többi illatréteg amelyben érett arany színű gyümölcsök sorát és magvas jegyek sorát találjuk.Ízében telt és közepes testű bor, rendkívül rétegzett szerkezettel. A savak, a test és az alkohol egyszerre jelennek meg a kortyban, de mind három elem tökéletes harmóniàban van egymással.Citromhús, mogyoró, méz, rózsa, koriandermag és édeskömény izgalmas egyvelege.

  • TARTALMAS FEHÉREK

  • Balassa – Furmint

    • pohár (1,5dl) 1750 Ft
    • palack 8750 Ft
    • elviteles 3690 Ft

    száraz – Tokaj-hegyalja – 2021

    Balassa István Mádon borászkodik 10 hektáron az alábbi dűlőkben: Donát, Thurzó, Mézes Mály, Kakas, Király, Hangács, Dorgó, Betsek, Bomboly, Nyulászó, Szent Tamás. Komoly terméskorlátozás, egyedi és koncentrált borok jellemzik a pince szortimentjét. Ez a furmint Balassa István belépőbora, ami korántsem jelenti, hogy ne lenne izgalmas, rétegzett a tétel. Elsőre szokatlanul hangzik, hogy pont a karakán dűlős borairól ismert borász keresi a furmint feminin arcát végül nagy siker lett az első 2019-es elődje. Most pedig itt a várva várt folytatás, a második évjárat. Az alapgondolat megmaradt, a bor pedig 2020-ban csak még közelebb került ehhez. Jó adottságú fürtök, könnyebb ízű gyümölcs István legjobb dűlőiből, precíz feldolgozás, érlelés kora tavaszig használt hordókban, majd jól átgondolt házasítás után palackozás áprilisban. Szikár és maszkulin karakter helyett fesztelen hangulat, tiszta ízek, fehér virágok és gyümölcsök. Ilyen a furmint legkedvesebb arca.     

  • Kőfejtő – Juhfark

    • pohár (1,5 dl) 1800 Ft
    • palack 9000 Ft
    • elviteles 3990 Ft

    száraz – Somló – 2017

    A Kőfejtő Pince és egy hektáros birtoka, melyen Olaszrizling, Juhfark és Hárslevelű található, Somló hegyének nyugati oldalán található, a Séd dűlőben, az egykori Kőfejtőhöz közel. A hegynek erről a szegletéről (lévén nagyon elaprózott terület, mondhatni hétvégi házas) eddig nagyon kevés bor került palackba. Tulajdonosa Tóth Péter, maga telepítette a szőlőt 2004 és 2008 között, valamint maga is műveli, olykor igénybe véve családja segítségét. Péternél a házasított borok hagyományosan nagy hangsúlyt kapnak. A vulkáni talajnak köszönhetően a borok 2-3 év érlelés alatt elveszítik fajtajellegüket, és semmivel össze nem téveszthető „vulkánborrá” alakulnak. Nagyon fontos, hogy az érlelésre szánt bor megfelelő beltartalmakkal bírjon, hogy a több évig tartó érlelést követően harmonikus, jó ivású nedűvé váljon. A házasítás lehetőségével élve minden évjáratban készít Kőfejtő Cuvée-t, melyet hagyományosan 2-3 évig is érlel. Ezzel szemben a különböző fajtaborok nem készülnek minden évjáratban, és általában 1-2 éves korukban kerülnek a piacra.
    A somlói borvidék híres fajtája, a Juhfark nála is fontos szerepet kap. Termesztése külön odafigyelést igényel: a betegségekre nagyon érzékeny, gyakran alig hoz termést, kiválogatják és leeszik a vadak, rothadékony, stb… 2008 óta dolgozik a fajtával, és ma már barátként üdvözlik egymást. Borát önállóan a 2015-ös évjáratból palackozta először.

    Juhfarkját Somlós-omlós bazaltos mineralitás jellemzi, minden ízében igazán jellegzetes somlói bor, melyben szép savak viszik a frissességet, a citrusos ásványos ízvilág kíséretében.

  • Szent Donát – Csopak Hegybor Olaszrizling

    • pohár (1,5dl) 1500 Ft
    • palack 7500 Ft
    • elviteles 3290 Ft

    száraz – Balatonfüred-Csopak – 2019

    A pince alapkövét 2001-ben rakták le, de a család szőlőhöz és borhoz való kötődése jóval korábbi eredetű. A család apai ága közel kétszáz éve csopaki, míg az anyai ág káli-medencei. Mindkét vonal hozta magával a szőlő és bor szeretét, valamint a borkészítés hagyományát. A mai birtok alapját a 90-es évek elején a megszűnt szövetkezetből kárpótlásként visszakapott parányi családi szőlő jelentette. Jelenleg 7 hektáros birtokméretnél tartanak, Csopak mellett Paloznakon és Tihanyban vannak területeik. Csak saját szőlőt dolgoznak fel, a borkészítés minden mozzanata a csopaki birtokon történik. Évente 25-30 ezer palack bort töltenek le. Kovács Tamás borász fiatalos lendülettel vezeti a pincét.

    A cél évről évre visszaadni a csopaki rizlingek karakterét egyetlen borban, amiben a vörös homoköves és márgás talajú dűlők termése egyesül.

  • Váli – Kéknyelű

    • pohár (1,5dl) 1850 Ft
    • palack 9250 Ft
    • elviteles 3990 Ft

    száraz – Badacsony – 2020

    Badacsony zászlós szőlőfajtáját különös odafigyeléssel, komoly terméskorlátozással, több szüreti időponttal, gyors feldolgozással kezelte Váli Peti. Hordóban és tartályban spontán erjesztette, majd 8 hónapig érlelte. Neutralitás, ásványosság, vadvirágok és a bazaltkövek frissen felázott illata jellemzi ezt a bort. Balatoni fogassal való találkozása felejthetetlen élményt nyújt.

  • Weinrieder – Ried Bockgarten Riesling

    • pohár (1,5dl) 1900 Ft
    • palack 9500 Ft
    • elviteles 4290 Ft

    száraz – Ausztria – 2019

    A Weinrieder családi birtok a körülbelül 16.000 hektáros Weinviertel régió központjában található. A borvidék így Ausztria legnagyobb és legérdekesebb szőlőtermő területe. Helyzete a déli és délnyugati irányban fekvő dombokon, valamint a szőlőtermesztéshez ideálisan agyagos talaj képezi a jó minőségű borok alapvető feltételeit. A Weingut Weinrieder a legjobb déli és délnyugati fekvésű területeken kb. 20 hektáron gazdálkodik. Dűlőszelektált boraik közül egyedülálló a Birthal, Kugler, Schneiderberg, Hohenleiten és Bockgärten szőlőskertek válogatása már régóta a legmagasabb minőséget képviselik a térségben.

    Egy nagyszerű dűlős rajnai, amely kiváló gasztro bor is egyben. Kifinomult szerkezet, nagyon friss, ropogós, vibráló savakkal. Illatában citrusok, lime és érett körte, ízében a lédús fehér őszibarack csábít újabb kortyra.

  • ROSÉ BOROK

  • Bodor – Rosé

    • pohár (1,5dl) 900 Ft
    • palack 4500 Ft
    • elviteles 1790 Ft

    száraz – Villány – 2021

    Bence 9 éves kora óta édesapja pincéjében dolgozik. 1999-ben járt először Villányban a diósviszlói szőlőhegyen. Egyből beleszeretett a tájba és itt kezdett el szőlőket vásárolni. Ma 13 hektáron borászkodik, 5 fajtával foglalkozik. (Pinot Noir, Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot) Egy igazi családi kispince, ahol a borász tőkétől palackig követi a szőlő útját. 

    Megjelenésében kristályosan csillogó, kedves rózsaszín, illata intenzív, csipkebogyó és édes málna. Szájban kerek, telt ízű mégis kellemesen üde. Szerintem ez életem legjobban sikerült rozéja!

  • Palo – Rosé

    • pohár (1,5dl) 900 Ft
    • palack 4500 Ft
    • elviteles 1990 Ft

    száraz – Balatonfüred-Csopak – 2021

    10 hektáros paloznaki családi pince az átlagnál sötétebb színű roséja, érett piros bogyós gyümölcsökkel mégis roséktól elvárt friss savakkal.

  • Feiszt – Sub Rosa Syrah Rosé

    • pohár (1,5dl) 1100 Ft
    • palack 5500 Ft
    • elviteles 2490 Ft

    száraz – Szekszárd – 2021

    Kedves idős házaspár Nagy Ferenc és felesége készítették a borokat a Porkoláb-dűlőben, kicsi nagyjából 2 hektáros területen. A legenda szerint ők foglalkoztak először syrah fajtával a borvidéken, és az első rosét a szőlőfajtából is ők készítették a Dúzsi család segítségével. Sajnos 2016 év elején Feri bácsi meghalt, az utolsó kezei közül kikerült rosét kóstolhatjuk. A 2009-es év kuriózuma volt először ez az Alsónánán termett syrah rozé. Gazdag illatanyag, friss gyümölcsös íz, elegáns színvilág jellemzik. Zamatosabb, mint a klasszik reduktív rosék amiket megszoktunk és jóval krémesebb a textúrája is.

  • KÖNNYŰ SIMOGATÓ VÖRÖSEK

  • Heimann – SXRD

    • pohár (1,5dl) 1450 Ft
    • palack 6500 Ft
    • elviteles 2290 Ft

    száraz – Szekszárd – 2019

    Ifj. Heimann Zoltán egyre jobban kiveszi a részét a családi borászatban. Ennek ékes példája, hogy megszületett egy új, fiatalos megjelenésű, és stílusban is könnyedebb házasítás. A jó ivású bor a jól ismert és mindig stabil minőséget hozó Birtokbor és a Barbár kistestvére, és sokkal könnyedebb, köszönhetően a hozzátett sagrantinónak.

  • Kovács és lánya – Kékfrankos

    • pohár (1,5dl) 1300 Ft
    • palack 6500 Ft
    • elviteles 2190 Ft

    száraz – Mátra – 2021

    Visszafogott, de mély illat, áfonya, érett szeder, enyhe édes fűszeresség. Harapható test, igazi gyümölcsbomba, eper, szamóca, lédúsan selymes. Könnyed nem gondolkodós igazi mindennapok bora.

  • Vida – Petit Bonsai Kadarka

    • pohár (1,5dl) 1600 Ft
    • palack 8000 Ft
    • elviteles 3990 Ft

    száraz – Szekszárd – 2021

    A több mint 100 éves ültetvényük klónszelekciója. A név utala kivételesen energiaigényes szőlőnevelésre. Az idős tőkék vaskos tővel rendelkeznek, metszése és gondozása hasonló a bonsai fákéhoz. A szekszárdi történelmi borvidék legrégebbi fajtája a Kadarka. Játékosan fűszeres illata, nem túl nehéz, ugyanakkor karakteres ízképe mindenkit elvarázsol. A könnyednél teltebb, a gyümölcsösnél gazdagabb.

  • Recas – Solevari Feketeleányka

    • pohár (1,5dl) 1500 Ft
    • palack 7500 Ft
    • elviteles 3490 Ft

    száraz – Erdély – 2017

    Rékás dűlőről kapta nevét a pince. 900 hektáron termelnek, gigantikus méretek, mégis boldog a borász, mert minden bort eladnak. Amerikától Japánig exportálnak. Ausztrál a borász, így a modern új-világi felfogást ötvözik a tradicionális értékekkel.

    A Feketeleányka vagy helyi nevén Fetesca Negra őshonos erdélyi fajta. Gazdag gyümölcsös illatvilág kezdve a virágoktól egészen a málnáig és a cseresznyéig. Kevés fanyarság szép fűszerekkel kiegészítve, amit a finom hordóhasználat emel ki, de így is a gyümölcsökön van a hangsúly.

  • Recas – Solevari Pinot Noir

    • pohár (1,5dl) 1600 Ft
    • palack 8000 Ft
    • elviteles 3490 Ft

    száraz – Erdély- 2020

    Temesvár mellett közel a magyar-román határhoz működik a Recas pincészet, mely névadója a falu illetve a dűlő, ahol a pince központja található. Közel 900 hektáron működő hatalmas pince. Részvénytársaság üzemelteti 4 tulajdonossal (2 erdélyi román, 1 brit és 1 spanyol). Két főborászuk spanyol illetve ausztrál. Ebből adódóan egyrészt rendhagyó házasításokat készítenek, melyben kárpát-medencei és nemzetközi fajtákat házasítanak. A technológiában is gyakori az újvilági és tradicionális stílus ötvözése. Az ismerős ízek világában igazi izgalom felfedezni valami újat és finomat. Pinot Noir-juk az újvilági Pinot-k stílusát idézi. Cseresznyevirág és málna illattal nyit, majd bogyós gyümölcsök, kevés kávéval és cédrussal. Szép gyümölcsös bor.

  • Ruppert – Kandúr

    • pohár (1,5dl) 1400 Ft
    • palack 7000 Ft
    • elviteles 2890 Ft

    száraz – Villány – 2020

    Ruppert Ákosék 27 hektáron organikusan művelnek 27 hektáron szőlőt a Diósdviszló hegyvonulaton. Konvencionális, nagyon átgondolt szőlőművelés folyik, cél a vegyszerterhelés minimalizálása. A borász a prémium területeken egyáltalán nem használ felszívódó szereket, máshol is csak a megadott mennyiségek felét, többször, keveset permetezve. Sok boruk spontán erjesztéssel készül. Hosszú finomseprőn tartás mind tartályban, mind hordóban, ezért csak minimális derítésre van szükség. Szinte csak lefejtik a bort a seprőről, emiatt részben derítetlenül palackoznak.

    Kénezés a megengedett szint alatt: először kevés kén, hiszen a finomseprő is redukál, a hosszú, lehetőleg 2-3 éves érlelés miatt többször, kevesebb kén használata.

    A Kandúr egy minden évben elkészülő bisztóvörös, 2018-ban Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir házasításával. Barátságos illat, primőr karakter, szamóca, málna, kevés hordófűszer. Kortyban sok tartalom, jó arányokkal. A kortyközép tiszta gyümölcs, a lecsengés frissítő és cseres. Most érkezett, a decemberi kiadvánnyal indul majd.

  • IZGALMAS KÖZEPES TESTŰ VÖRÖSEK

  • Pompás – Csillagvölgy Cabernet Franc

    • pohár (1,5dl) 1800 Ft
    • palack 9000 Ft
    • elviteles 3990 Ft

    száraz – Villány – 2019

    Nagy Misi a Haraszthy pincészet értékesítési vezetőjének saját projektje kollégájával a korábbi évjáratok szekszárdi tételei után most Villányból. Közepes testű epres, érett málnás némi fűszerpaprikát is mutató franc. Élénk savak mellé nem túl sok, még fiatalosan szárító tannin társul. Szájban elsősorban savanykás piros bogyós gyümölcsökre épít: ribizli, meggy, cseresznye. Gördülékeny, zamatos bor. 2017-es korábbi évjárata után egy fokkal mélyebb, tartalmasabb cabernet franc.

  • Kaiken – Malbec

    • pohár (1,5dl) 2150 Ft
    • palack 10750 Ft
    • elviteles 4190 Ft

    száraz – Argentína – 2020

    Argentína zászlós szőlőfajtája a Mendoza borvidéken található 155 hektáros Kaiken borászattól. A pincészetnél első sorban Mendoza két meghatározó szőlőfajtájával, malbec-kel és cabernet sauvignon-nal foglalkoznak. Mindegyik bor átesik fahordós érlelésen. A korábbi Reserve helyett Estate nevet kapott ez az érett gyümölcsökkel, szederrel, meggyel kényeztető, finoman fás, élénken fűszeres illatú mendózai bor. Intenzív fekete gyümölcsös korty, lágy tanninok, finom pörkölt kávés jegyek, hosszú lecsengés. (40%-a fél éves francia tölgyfahordós érlelést kapott)

  • Váli – Pinot Noir

    • pohár (1,5dl) 2000 Ft
    • palack 10000 Ft
    • elviteles 4790 Ft

    száraz – Badacsony – 2020

    Váli Petiék 2017-es pinot noirját kézzel szüreteltek, majd kíméletes 12 napos nyitott kádas erjesztést követően (napi háromszori csömöszöléssel) 8 hónapos érlelést kapott 30% első töltésű hordóban, 70% sokadik töltésű hordóban. Ezután került palackba ez a kirobbanóan gyümölcsös, cseresznyés, ribizlis jegyek tömkelegével támadó bor. A palackban töltött idő alatt folyamatosan mélyül a bor, már most megmutatkoznak a primőr gyümölcsös jegyeken túl, fahéjas, vaníliás és erdei gombás jegyek is. További hosszú érlelésre alkalmas, gazdag bor.

  • NAGY TESTŰ VÖRÖSEK

  • Bodegas Lan – Crianza D.O.Ca Rioja

    • pohár (1,5dl) 1900 Ft
    • palack 9500 Ft
    • elviteles 4990 Ft

    száraz – Spanyolország– 2018

    Rioja borvidéken termett érett alapanyagból készült bor. 90% Tempranillo, 10% Mazuello házasítása, mely 14 hónapot töltött fahordóban, majd 9 hónapig palackban érlelték. A hordó igazi Lan-specialitás: hibrid hordókat használtak az érleléshez, amelyeket részben amerikai részben francia tölgyfából állítottak össze. Illatában érett meggy, feketecseresznye, némi szilva valamint szegfűborsos, vaníliás fűszeresség. Selymes korty, határozott, bársonyos tanninok mellett élénk savak. Jól integrált.

  • Pastor – Cabernet Sauvignon

    • pohár (1,5dl) 1850 Ft
    • palack 9250 Ft
    • elviteles 3990 Ft

    száraz – Szekszárd – 2018

    Juhász Tibi világjárt borász, rengeteg élménnyel és tudással, melyet saját általa francia példára „Garage Winery”-ként emlegetett családi pincészetében kamatoztat. Pincéje legfőbb ismérve a patika tisztaság. Érlelésre csak barrique hordót használ, azokból is újat maximum harmad töltésűt. Fajták tekintetében a helyi fontos szőlők mint a Kékfrankos és a Kadarka mellett nagy potenciált lát a francia fajtákban is mint a Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot. Borai feszesek a fahordó nem tolakodó de jelentős édes fűszeres jegyeivel. Cabernet Sauvignon-ja jó közepes plusz testet üt meg, tartalmas és sokrétű, de mégis jól fogyasztható.

  • Soltész – Nagy-Eged Kékfrankos

    • pohár (1,5dl) 1600 Ft
    • palack 8000 Ft
    • elviteles 3990 Ft

    száraz – Eger – 2018

    Gazdag elegancia, érett, komplex pirosbogyós jegyek kiegészülve a fahordós érlelés bársonyosan toast-os fűszerességével, és a Nagy-Eged-dűlő semmihez sem hasonlítható karakterével. Ez a bor a legek bora: a borvidék legizgalmasabb dűlőjéről a legmeghatározóbb szőlőfajta a legmagasabb minőségben. Érdemes időt hagyni neki, nagyon sokat nyílik kitöltve a pohárban.

  • Soltész – Pajados Bikavér

    • pohár (1,5dl) 1700 Ft
    • palack 8500 Ft
    • elviteles 3990 Ft

    száraz – Eger – 2017

    Elegáns, gazdag ízvilág, finom vaníliás, szegfűszeges, feketeboros fűszerességgel, és csipkebogyós, ribizlis, szedres gyümölcsös jegyekkel. Határozott, feszes szerkezet, integrált, bársonyos tanninokkal, és komplex zamatos lecsengéssel.

  • Szeleshát – November

    • pohár (1,5dl) 1650 Ft
    • palack 8250 Ft
    • elviteles 3690 Ft

    száraz – Szekszárd – 2017

    1998-tól a Szekretár család felismerve a területben rejlő potenciált elkezdte a felaprózódott területek újraegyesítését, ami jelenleg  összefüggően több mint ötven hektár termőföldön 30 hektár szőlőültetvény.  Nevüket a legendás Szeleshát „terroir” után kapták, mely a szekszárdi borvidék közepén helyezkedik el. Borszortimentjük a kezdőktől, a fontolva haladókon át az igazi ínyenceket is megszólítja.

    A birtok első cabernet franc – merlot házasítása. A bor testes és bársonyos, melyet remekül kiegészít az új tölgyfahordók  aromája.  Neve a tökéletesen beérett szőlőkre és a késő őszi szüretelésre utal. Az erjedés időszaka. Még nem tél, már nem igazán ősz. Ekkor születnek a borok Szekszárdon. A meleg déli lejtők dacára, a kortyot lendületes savak vezetik, könnyed gyümölcsökkel, közepes testtel. Franc és merlot fele-fele arányban, klasszikus feldolgozásban: bogyózott alapanyag, irányított erjesztés, érlelés használt öthektósban, kevés újhordóval.

  • Zenato – Valpolicella Superiore

    • pohár (1,5dl) 1850 Ft
    • palack 9250 Ft
    • elviteles 4690 Ft

    száraz – Olaszország – 2018

    A Zenato Pincészet „Lugana lelkében, Valpolicella szívében” 95 hektáron gazdálkodik. 1960-ban a Garda tó partjáról indította Sergio Zenato a borászat történetét, amely a közeli Valpolicella domjaira vezetett. Ma felesége, Carla és két gyermeke, Alberto és Nadia viszi tovább az örökséget. Veneto régió, Valpolicella alrégiójából származik. Egy Valpolicella mindig házasítás, Corvina, Rondinella és Molinara szőlőkből készül, mindig könnyű, friss, gyümölcsös vörösbor. Ennél a bornál az arány 70% Corvina, 20% Rondinella, 10 % Molinara. Néhány hónapos fahordós érlelés után palackozták. Könnyű, elegáns vörösbor, pirosbogyós gyümölcsök aromáival, meggy, erdei gyümölcsök.Ragyogó, meleg rubinvörös színű. Illata összetett, jól érezhető keserű mandula és erdei gyümölcs illatokkal. Ízében száraz, a test és a savak, és az alkohol szép egyensúlyban vannak egymással. Hosszú lecsengésű, kellemes utóíz.

  • NAGYÁGYÚ VÖRÖSÖK

  • Feiszt – L’Incognito Syrah

    • pohár (1,5dl) 1500 Ft
    • palack 7500 Ft
    • elviteles 2990 Ft

    száraz – Szekszárd – 2018

    Kedves idős házaspár Nagy Ferenc és felesége készítik a borokat a Porkoláb-dűlőben, kicsi nagyjából 2 hektáros területen. A legenda szerint ők foglalkoztak először syrah fajtával a borvidéken, és az első rosét a szőlőfajtából is ők készítették a Dúzsi család segítségével.

    A Syrah már csak azért is érdekes, mert bizonyítottan Feri bácsi volt az első, aki ezzel a szőlőfajtával foglalkozott Magyarországon. Franciaországból hozta az első oltványt köszönhetően folyékony francia nyelvtudásának, melyet nagyra értékeltek a helyi kollégák. Bora régi iskolás, komolyabb fahordós jegyekkel, melyen átüt a szőlőfajta fűszeres, borsos, ribiszkés aromavilága kiegészülve étcsokoládés, édes fűszeres jegyekkel.

  • Penfolds – Koonunga Hill Shiraz-Cabernet

    • pohár (1,5dl) 2600 Ft
    • palack 13000 Ft
    • elviteles 4990 Ft

    száraz – Ausztrália – 2019

    Az ikonikus ausztrál házasítás, 77% shiraz és 23% cabernet sauvignon frigyéből. Egy éves érlelés használt fahordóban. Rózsabors, fehér barack, menta illatban. Málna, cseresznye, rebarbara, fehér csokoládé és finom hordós jegyek, hosszú lecsengés

  • Streit-Zagonyi – Cabernet Sauvignon

    • pohár (1,5dl) 2200 Ft
    • palack 11000 Ft
    • elviteles 6490 Ft

    száraz – Villány – 2017

    A pince tulajdonosa Streit György, aki családfáját kutatva talált Zágonyi Károlyra. Charles Zagonyi igazi hős volt, aki a katonaként szolgált az 1848-49-es szabadságharcban. Annak bukása után Amerikába menekült, ahol az amerikai polgárháborúba csöppenve Frémont tábornok oldalán ezredesként rész vesz a polgárháború egyik döntő csatájában, ahol a maréknyi északi lovasság beveszi a túlerőben lévő Springfieldet, utána pedig egész Missourit. Zágonyi őserejét, virtusát, győzni és élni akarását tölti a pincészet palackjaiba, hisz ő maga is ugyanabból a szülőföldből merítette erejét, mint boraik. A 2013-ban telepített 5 hektár területen cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos, valamint hárslevelű és chardonnay ültetvények találhatóak.

    Kiváló évjárat, mely 14 hónapot töltött kis tölgyfa hordóban. Nagy test érett gyümölcsök, szép hordó fűszerek és az alkohol harmóniája jellemzi borunkat.

  • Streit-Zagonyi - The Union Cuvée 2015 - Palack Borbár, Bor, tapas, Gellért tér

    Streit-Zagonyi – The Union

    • pohár (1,5 dl) 1700 Ft
    • palack 8500 Ft
    • elviteles 3990 Ft

    száraz – Villány – 2017

    A pince tulajdonosa Streit György, aki családfáját kutatva talált Zágonyi Károlyra. Charles Zagonyi igazi hős volt, aki a katonaként szolgált az 1848-49-es szabadságharcban. Annak bukása után Amerikába menekült, ahol az amerikai polgárháborúba csöppenve Frémont tábornok oldalán ezredesként rész vesz a polgárháború egyik döntő csatájában, ahol a maréknyi északi lovasság beveszi a túlerőben lévő Springfieldet, utána pedig egész Missourit. Zágonyi őserejét, virtusát, győzni és élni akarását tölti a pincészet palackjaiba, hisz ő maga is ugyanabból a szülőföldből merítette erejét, mint boraik. A 2013-ban telepített 5 hektár területen cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos, valamint hárslevelű és chardonnay ültetvények találhatóak.

    A The Union három fajta házasságából született, klasszikus Bordeaux-i házasítás, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot. 16 hónapig érlelték barrique hordóban. Élénk, fiatal hordós jegyek, közepesnél teltebb test. Illatában pörkölt magvak, érett cseresznye, szamóca, szeder, pici feketeborssal. Ízében szépen visszaadja ezt a sokszínűséget, feszes tanninok és élénk savak társaságában. Jelen állapotában is nagyon élvezetes, de több éves érési potenciál van benne.

  • Szeleshát – Nomád

    • pohár (1,5dl) 2200 Ft
    • palack 11000 Ft
    • elviteles 5490 Ft

    száraz – Szekszárd – 2017

    1998-tól a Szekretár család felismerve a területben rejlő potenciált elkezdte a felaprózódott területek újraegyesítését, ami jelenleg  összefüggően több mint ötven hektár termőföldön 30 hektár szőlőültetvény.  Nevüket a legendás Szeleshát „terroir” után kapták, mely a szekszárdi borvidék közepén helyezkedik el. Borszortimentjük a kezdőktől, a fontolva haladókon át az igazi ínyenceket is megszólítja.

    A Szeleshát-dűlőben ebben a kiemelkedő évjáratában a merlot tökéletesen beérett, zamatos szőlőt termett. A belőle készült bort 12 hónapig új tölgyfahordóban érlelték, majd a legszebb hordókat kiválogatták. 
    Neve az otthonra találás fontosságára utal, arra, hogy ez a világfajta a Szelesháton igazi otthonra lelt.

  • ÉDES ÉS DESSZERT BOROK

  • Kardos – Tündérmese

    • pohár (1dl) 1300 Ft
    • palack 6500 Ft
    • elviteles 2990 Ft

    édes – Tokaj-Hegyalja – 2018

    Furmint, hárslevelű és sárgamuskotály tündérmesébe illő találkozása. Virágok, aszalt gyümölcsök, és méz sokrétű illatjegyei az ízben is harmonikusan jelentkeznek. 110 g/l maradékcukorral egy 5 puttonyos aszú koncentráltságával vetekszik. Kislánya Tünde után kapta a nevét a bor, mivel 2011-ben született, amikor az első tétel is készült.

  • Royal Tokaji – 5 puttonyos Aszú

    • pohár (1dl) 2200 Ft
    • palack 11000 Ft
    • elviteles 6490 Ft

    édes – Tokaj-hegyalja – 2017

    Áts Károly, 2012 év bortermelője, a garancia, hogy ez az aszú igazi nagyágyú. Virágok, méz simogatnak és élénk savak citrusossága hoznak harmóniát. Szép aranysárga színű, összetett illatjegyekkel rendelkező aszúbor. Illatában gazdag gyümölcsösség, sárgabarack és fűszerek, ízében füge és barack jellemzik, szép botrytis jegyekkel. Kiegyensúlyozott édességét ropogós savai szépen egészítik ki, üde friss érzettel párosulva, hosszú lecsengéssel.

  • Szarka - Késői Furmint 2017 - Palack Borbár, Bor, tapas, Gellért tér

    Szarka Dénes – Késői Furmint

    • pohár (1,5dl) 1350 Ft
    • palack 6750 Ft
    • elviteles 2990 Ft

    édes – Tokaj-Hegyalja – 2020/2021

    Aprócska birtok Mádról, ami szinte a semmiből kezdett építkezni tulajdonosa. A pincét létrehozó Szarka Dénes Dávid mögött nem áll többgenerációs családi borászat. A bor- és szőlőszeretet hozta létre ezt a birtokot: nem a hagyományok folytatása, hanem a hagyományok teremtése a feladata.  Borai tiszták, korrektek és évről évre ízletesebbek. Szarka Dénes Dávid a Pelle pincészet borásza is. 1,5 hektáron termelnek. Késői furmintja csak a két helyünk a Palack és a 0,75 számára készül. 70g/l körüli maradékcukor, gyümölcsös, mézes illat és íz. Édes de nem csak desszert bor kedvelőknek!

     

  • Pezsgők, habzóborok

  • Balassa-Szilágyi – Ikrek Tokaj Brut

    • palack 11990 Ft
    • elviteles 5990 Ft

    száraz – Tokaj-hegyalja

    „Balassa István és Szilágyi László első közös pezsgője”

    16 éve lelkesen képviseljük Tokajt borainkkal, számtalan rendezvényen, kóstolón egymás borait is mutatva a borkedvelőknek. Így talán nem véletlen, hogy boros körökben ránk ragadt az IKREK név, ha Pisti ott van az asztalnál vagy a pultban, akkor tuti, hogy Gizella Laci is, és fordítva. A 2019-es évben egy új projektbe fogtunk, elterveztük, hogy közösen PEZSGŐ-t készítünk. Imádjuk fogyasztani, eljött az idő, hogy megtanuljuk elkészíteni is. Fontos szó a tanulás. Gyorsan kiderült, hogy a bubi teljesen más világ, mint a tokaji csendes borok, amikkel eddig foglalkoztunk. Se szeri, se száma a döntési pontoknak, hihetetlen mennyire kifinomult mozdulatokra van szükség. Tisztán látszik, hogy ez egy rendkívül izgalmas utazás lesz nekünk és nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk. Fogadjátok szeretettel, nyitottsággal a második degorzsálásunkat, amihez fele-fele arányban hoztuk a szőlőt, és tartályban erjesztettük az alapbort. A palackozás után 19 hónap telt el a degorzsálásig és összesen 230 palack készült belőle pincénként.

    Plusz négy hónapot volt seprőn. Az első degorzsáláshoz képest mélyebb, picit talán krémesebb, de a frissesség is megmaradt. A száraz korty kifejezetten jól áll neki. Az tudjuk, hogy a pezsgőnél az időfaktor sokat számít. Nagyon érdekes ezen a tételen ezt így nyomon követni.

  • Billecart-Salmon – Brut Reserve Champagne

    • palack 39900 Ft
    • elviteles 19490 Ft

    száraz – Champagne

    Az egyik legmodernebb stílusú champagne, aminek 1945 óta változatlan az összetétele, három évjárat házasítása. Gyümölcsös és élénk, ugyanakkor erőteljes és tartalmas. A klasszikus élesztős-kenyeres aromák mellé intenzív, eleven trópusi gyümölcsös, almás-barackos ízvilág párosul, finom ásványos lecsengéssel. Elegáns, lendületes.  (8 gramm dosage)

  • Cardium – Chardonnay Brut Nature

    • pohár (1,5dl) 1900 Ft
    • palack 9500 Ft
    • elviteles 5290 Ft

    száraz – EtyekBuda – 2015

    Az etyek-budai borvidékhez tartozó Tök településen 22 év óta működő Kovács Pince 2019 óta megújult arculattal működik Cardium márkanévvel.  Új borászuk Monostori Balázs által készített könnyűvonalas, illat és zamatanyagokban gazdag, üde, reduktív fehér és rosé borokkal jelentek meg a piacon, majd 2019-ben megkezdték szárnyaik bontogatását a vörösborok és pezsgők készítésének világában is. A Cardium jelentése szívkagyló. A névválasztásban a helyhez való kötődésüket, a boraik jellemző értékeit, illetve filozófiájukat jelenítették meg. A helyi kötődés magyarázata, hogy az egykori Pannon-tenger sekélyebb, melegebb hőmérsékletű részein – mint a Zsámbéki medence – jellemzően meszes vázú élőlények (csigák, kagylók) éltek, amelyek a tenger visszahúzódását követően keletkezett üledékben, a régiót jellemző mészkőalapkőzetben, megkövesedve jelenleg is megtalálhatóak. A vonatkozó tanulmányok szerint Tök község környezetében feltűnően magas volt a Cardium (szívkagyló) sűrűsége. A borvidékre jellemző friss, gyümölcsös, harmonikus savháztartású borok alapja ezen a mészkőalapkőzeten kialakult magas mésztartalmú talaj.

    Chardonnay Brut Nature pezsgőjük évjáratos, melynél a 2015-ös év igazán nagy szó. A pezsgő évjárata miatt meglepően citrusos az illata mely egyben érett is, a telt karakteres fehér húsú barackos ízvilágát és az üde savait egy finom vajas karakterű habzás zárja le.

  • Cardium – Pinot Noir Rosé Brut Nature

    • pohár (1,5dl) 1900 Ft
    • palack 9500 Ft
    • elviteles 5290 Ft

    száraz – Etyek-Buda – 2015

    Érett málnás-áfonyás illatát, vérnarancsos ízvilágát a ropogós gyümölcsös savak és a telt habzás teszi élvezetessé.

  • Castillo Perelada – Cava Stars Brut Nature

    • palack 12900 Ft
    • elviteles 5490 Ft

    brut – Spanyolország, Penedes

    A spanyol tradicionális eljárással készült pezsgők neve a cava. 12 hónapos érleléssel készült ez a pezsgő helyi fajták házasításával (Macabeo, Xarel-lo, Parellada). Izgalmas, a gyümölcsök mellett érett toastos, kenyérhéjas, kekszes jegyek. Elegáns apró buborékok teszik jól strukturálttá.

  • Foss Marai – Superiore Prosecco DOCG

    • palack 11900 Ft
    • elviteles 5290 Ft

    brut – Olaszország, Valdobbiadene

    A pincészet tulajdonosai minden egyes prosecco-t műalkotásként kezelnek, ezt sugallják a különleges, egyedi minőségű címkék is. GUIA DI VALDOBBIADENE, a termőterület egyedülálló hely a világon, az UNESCO Világörökség része, ahol évszázados történelemmel büszkélkedik a prosecco termelés.

    A Foss Marai prosecco-k harmonikusak és elegánsak, telt jellegzetes gyümölcsösséggel. DOCG, azaz a legnemesebb területekről, nagyobb hozamkorlátozással készült Valdobbiadene-ben.

    A nemcsak ízében, hanem küllemében is elegáns, magas minőségű prosecco

  • Furlan Treviso – Prosecco Spumante DOC

    • pohár (1,5dl) 1700 Ft
    • palack 8500 Ft
    • elviteles 4490 Ft

    extra dry – Olaszország, Valdobbiadene

    Conegliano dombjairól, gleccsertörmelékes, meszes, agyagos talajról, szeptember végén szüretelt glera szőlőből készült. Magasabb nyomás, koncentrált gyümölcsösség, 16 gramm maradékcukor.

  • Kreinbacher – Brut Classic

    • palack 16490 Ft
    • elviteles 6990 Ft

    brut – Etyek-Buda

    A somlói pezsgőház népszerű brut tétele, chardonnay(71%) és furmint(29%) fajtákból. Fehér virágok, finom ásványos füstösség, a háttérben mogyoró, briós és toast tercier aromákkal. Finom buborékok a kellemes felhabzásban, a rétegzett kortyban citrusok, grapefruit, barack és só. Gazdag, mély és jó szerkezetű pezsgő.
    Érlelési idő: minimum 18-22 hónap
    Dosage: 9 gramm/liter

  • Serena – Prosecco DOC Treviso Brut

    • pohár (1,5dl) 1600 Ft
    • palack 8000 Ft
    • elviteles 3490 Ft

    száraz – Olaszország, Valdobbiadene

    Észak-Olaszország Valdobbiadene a prosecco hazája. Innen származik a helyi szőlőfajtából, a glerából készülő habzóbor. A tradicionális pezsgőhöz képest a buborékok kevésbé elegánsak és inkább frissítőek. Illat és íz aromájában is inkább a virágos, gyümölcsös jegyek mutatkoznak. A kötelező maradékcukor ebben is ott van, hogy még üdébb, fogyaszthatóbb legyen a tétel.

  • Vicente Gandia – Hoya de Cadenas Brut Reserva D.O Cava

    • pohár (1,5dl) 1600 Ft
    • palack 8000 Ft
    • elviteles 3190 Ft

    brut – Spanyolország, Penedes

    Évjárat nélküli jó ár-érték arányú champagne-i eljárással készült spanyol pezsgő. 12 hónap palack érleléssel készül Macabeo és Chardonnay házasításával. Visszafogott élesztős jegyek inkább a citrusos friss gyümölcsös jegyek dominálnak benne.