Borblog

Videoblog 6 – Csavarzár, vagy parafadugó?

Videoblog 6 – Csavarzár, vagy parafadugó?

Újra támad a Palack és a 0,75 bistro videoblogja a két hely szakmai vezetőivel, Gábor Petrányival és Polák Dáviddal. Hatodik epizódunkban Dávid a csavarzáras, Gábor pedig a parafadugót veszi szárnyai alá, összehasonlítva a két technológia előnyeit és hátrányait. Ha...

Videoblog 5 – NASA fémtartály, vagy öregapánk fahordója?

Videoblog 5 – NASA fémtartály, vagy öregapánk fahordója?

Ötödik epizódunkban arról lesz szó, hogy mi a különbség az oxidatív és a reduktív borászati eljárás között és hogy mire figyelj, ha nem akarsz mellényúlni az akciós borvásárlásnál:) A végén lévő bakit benne hagytuk, mert így biztosan végig nézitek és mert ebből is...

Hogyan tároljuk helyesen a bort?

Hogyan tároljuk helyesen a bort?

Fontos szót ejtenünk a bor helyes tárolásáról. Ez bizony nem humbuk és nem sznob allűr. A bor élő anyag, ezért érdemes pár szempontot mindenképpen szem előtt tartani. Beszéltünk már arról, hogy a bornak van életgörbéje. Érik, eléri a csúcsát, majd elindul a lejtőn. A...

Videoblog 4 – Hogyan kóstoljunk?

Videoblog 4 – Hogyan kóstoljunk?

Újra itt a Palack és a 0,75 bistro videoblogja, amellyel 2 hetente, péntekenként jelentkezünk! Negyedik epizódunkban arról lesz szó, hogy kell kóstolni, mi az a 4 alappillér, amire figyelnünk kell és megtudhatjuk, hogy mitől ízlik igazán egy bor. Tetszett? Oszd meg Te...

Videoblog 3 – Orral kóstolás

Videoblog 3 – Orral kóstolás

Újra támad a Palack és a 0,75 bistro videoblogja, amellyel 2 hetente, péntekenként jelentkezünk! Harmadik epizódunkban arról lesz szó, hogy kell az orrunkkal kóstolni, mit árulnak el nekünk az illatok és vajon mit KELL feltétlenül éreznünk a borban. 🙂 Tetszett? Oszd...

Nők és a bor

Nők és a bor

Nők, nők, nők.. Mindenütt ott vannak, minden szakmát meghódítanak, és mi férfiak már csak, talán ha péniszmodellnek állunk, akkor nem kell vetélkednünk a gyengébbik nem tagjaival. Sokáig mondták, hogy a borászkodás kifejezetten férfias szakma, újonnan egyre több női...

Videoblog 2 – Szemmel kóstolás

Videoblog 2 – Szemmel kóstolás

Folytatódik a Palack és a 0,75 bistro videoblogja, amellyel 2 hetente fogunk jelentkezni! Második epizódunkban arról lesz szó, hogy kell a szemünkkel kóstolni,mit lehet a bor színéből megtudni és kiderül az is, hogy mi a templomablak-effektus. Tetszett? Oszd meg Te is...

Videoblog 1 – mit kell tudni a borospohárról?

Videoblog 1 – mit kell tudni a borospohárról?

Bortörténeti fordulat! Elindul a Palack és a 0,75 bistro videoblogja, amellyel reményeink szerint 2 hetente fogunk jelentkezni! Első epizódunkban arról lesz szó, hogy mit kell tudni a borospohárról, milyen részei vannak és hogy kell fogni (na meg hogy nem kéne) :)...

Parafa dugó, műanyag dugó, csavaroszár, üvegdugó

Parafa dugó, műanyag dugó, csavaroszár, üvegdugó

Következzen egy-két gondolat arról ami elválaszt minket az üveg tartalmától, a bort pedig a külvilágtól. A legismertebb zárási forma borok esetében a parafadugó. Ezt a dugótípust a paratölgy kérgéből készítik. Előnye, hogy rugalmas, viszont a nedvességet nem engedi...

Melyik a jó fröccsbor?

Melyik a jó fröccsbor?

Nyár van, fülledt, meleg az idő a magyar ember pedig fröccsöt iszik. És ez így is van rendben. Nem bizonyított, hogy magyar találmány, hiszen a környező országokban is ismerik (Spritzer), de tény hogy mi magyarok nagyon szeretjük. Sokan akik betérnek egy borbárba...

Elérhetőségeink

1114 Bp., Szent Gellért tér 3.

+36309971902

palack@palackborbar.hu

Nyitva tartás:

H-K: 12-23 

SZe-CS-P-SZo: 12-24

V: 12-22 

Kövess minket!

tripadvisor
forsquare
youtube channel

Írj nekünk!

Copyright © 2015 - 2016 Palack Borbár | Dizájn: R-mediaLine