Borblog

BorVlog – Borvidékek: Balatonfüred – Csopak

Nekünk a Balaton a Riviéra - avagy ismét jön Polák Dávid és Gábor Petrányi és velük a Palack és a 0,75 bistro videoblogja! Tovább kalandozunk a borvidékeken; következő állomás nem más mint Magyarország egyik legnaposabb borvidéke! Miért igazi kihívás az ottani talaj...

Évjárat: egy fontos támpont a boroknál

A borok címkéit vizsgálva a termelő, a bor neve, az alkoholfok és a szőlőfajta mellett majdnem minden bornál találkozunk egy évszámmal is, azaz az évjárattal. A legfontosabb, hogy tudjuk ez az évszám azt jelöli melyik évben szüretelték a szőlőt, nem pedig azt mikor...

BorVlog – Borvidékek: Szekszárd

Folytatjuk kötetlen beszélgetésünket a borról Polák Dáviddal és Gábor Petrányival - ismét itt a Palack és a 0,75 bistro videoblogja! Kértük a véleményeteket, hogy miről hallanátok szívesen és legtöbben a Magyarországi borvidékeinkről szeretnétek többet tudni. A fiúk...

Mindent amit a boroshordókról tudni akartál!

Fontos szót ejtenünk a bor helyes tárolásáról. Ez bizony nem humbuk és nem sznob allűr. A bor élő anyag, ezért érdemes pár szempontot mindenképpen szem előtt tartani. Beszéltünk már arról, hogy a bornak van életgörbéje. Érik, eléri a csúcsát, majd elindul a lejtőn. A...

Dekantálás

Talán nem először mondom, hogy a bor egy élő anyag. Minden ami nem reduktív, hordóban és palackban is érlelődik, míg elér minket végfogyasztókat. Talán nem minden napos dolog, de kezünkbe akadhat olyan bor, amit bizony érdemes dekantálni. Mit is jelent ez? Az a bor,...

BorVlog – Buborékok a borban 2. rész

tt a második felvonás, a folytatással érkezik Polák Dávid és Gábor Petrányi - jön a Palack és a 0,75 bistro videoblogja! Szamuráj karddal pezsgőt nyitni? Azt inkább ne! Ismét csak elmerülünk a pezsgő rejtelmeiben; Extrém módszerek, urban legendák és biztos gyakorlati...

Hová tűnt az aszúról a puttony?

Bár a boltok polcain még nem találkozhattunk vele, készüljünk fel hogy a puttonyszámok eltűnnek a híres tokaji aszúkról. 2013 november elején ugyanis a tokaji hegyközség radikális döntést hozott. Először is nézzük meg, hogy is volt ez a puttony történet. A Tokaji Aszú...

Hogy hamisítják a bort?

A tradicionális bortermelő országokban, így Magyarországon is, a borkészítést törvény szabályozza. Sokan nem is gondolnák, de az EU-s jogszabályokhoz képest a magyar bortörvény kifejezetten szigorú. Minden bor, amely úgy készül, hogy ennek a törvénynek nem felel meg,...

Bor Vlog 13 – Buborékok a borban 1. rész

Az újévben is jelentkezik Polák Dávid és Gábor Petrányi - itt a Palack és a 0,75 bistro videoblogja! Biztos, hogy az év utolsó napján mindenkinél előkerült a behűtött buborékos csoda, de vajon tudjátok e milyen technológiai különbségek rejtőznek mögötte. Az első...

Elérhetőségeink

Palack borbár

1114 Bp., Szent Gellért tér 3. +36309971902 palack@palackborbar.hu

Nyitva tartás: H: 12:00 – 23:00 K-Szo: 12:00 – 0:00 V: 12:00 – 22:00

Kövess minket!

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
tripadvisor
forsquare
youtube channel

Írj nekünk!

Copyright © 2015 - 2016 Palack Borbár | Dizájn: R-mediaLine
Share This